Kutsehariduskeskus avab sügisest tulevikueriala

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜs Türi Vesi kaheksa aastat reoveeoperaatorina töötanud Uno Kori on üks neist, kes asus õppima Järvamaa kutsehariduskeskuses avatud veekäitlusoperaatori erialal.
OÜs Türi Vesi kaheksa aastat reoveeoperaatorina töötanud Uno Kori on üks neist, kes asus õppima Järvamaa kutsehariduskeskuses avatud veekäitlusoperaatori erialal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskus hakkab sügisel õpetama veekäitlusoperaatoreid, see on juhtivasjatundjaid, kelle järele on tööturul väga suur nõudlus, mis ei näi vaibuvat ka aastate pärast.

Järvamaa kutsehariduskeskuse juhtõpetajale Ivar Kohjusele oli 12. aprill suur rõõmupäev, sest ta sai haridus- ja teadusministeeriumilt käskkirja kinnitusega uue õppekava avamise kohta. «Ausalt, hakka või nutma, nii hea tunne oli, aastaid tehtud suur töö sai väärt tulemuse ja 1. septembril avame koolis esimese veekäitlusoperaatorite eriala,» ütles ta. «See on tulevikueriala, mille asjatundlikke juhitüüpe on ettevõtetel vaja kohe ja nii aastaid.»

Uue õppekava nimetus on keemiatehnoloogia ja protsessid. Veekäitlusoperaatorite õpe käib töökohas ja kestab kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles