Türil vahetavad raamatud omanikke ka täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilleriin Timberg valis enda jaoks välja Eesti klassikute teoseid, tema 8aastane tütar Kerttu leidis aga raamatukastist väärtusliku 1935. aastal Eduard Taska kalingurköites ilmunud «Kalevipoja».
Pilleriin Timberg valis enda jaoks välja Eesti klassikute teoseid, tema 8aastane tütar Kerttu leidis aga raamatukastist väärtusliku 1935. aastal Eduard Taska kalingurköites ilmunud «Kalevipoja». Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Esimene laadapäev Türi raamatukogus tõestas, et tasuta raamatute laat muutub üha popimaks ja kaasa viiakse ka teoseid, millele laadakorraldajad edu ei osanud ennustada.

Sellist tunglemist, nagu oli eile hommikul pisut pärast kella 11, ei ole Türi raamatukogu töötajad varem näinud.
Raamatukoguhoidja Ülle Luste tunnistas, et huvilisi oli palju ka esimesel laadal eelmisel sügisel, aga seekord on palju rohkem nii rahvast kui raamatuid.

Hommikul lastega raamatukokku tulnud ja juhuslikult laadale sattunud Pilleriin Timberg ladus kotti paarkümmend teost. «Otsisin Aadu Hindi raamatuid, paar tükki leidsin ka,» ütles ta. «Kirjanik Hint oli mulle sugulane.»


Tõelise uunikumi leidis aga ühe tooli alt kastist Timbergi 8aastane tütar Kerttu. «Ema, Kalevipoeg!» hüüdis ta ja tõi raamatu emale näha.
Seda kõrvalt näinud vanade fotode ja postkaartide koguja Rene Viljat juhtis «Kalevipoja» uute omanike tähelepanu asjaolule, et tegemist on unikaalse raamatu – 1935. aastal välja antud Eduard Taska kalingurköites teosega, mille väärtus on vähemalt sada eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles