Toomas Marrandi tuli rogaini Euroopa meistriks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Orienteerumisliit

Itaalias ajaloolise San Gimignano linnakese ümbruses olid tänavused rogaini Euroopa meistrivõistlused. Segavõistkondade arvestuses võitis meistritiitli Eesti võistkond, mille moodustasid  Toomas Marrandi (OK JOKA) ja Mari Kaseväli.

 

Rogain on võistkondlik orienteerumine, kus ülipika kontrollaja jooksul (tiitlivõistlustel  24 tundi) tuleb läbida võimalikult palju maastikule paigutatud kontrollpunkte. Rogaini sünnimaa on Austraalia, kuid nüüd harrastatakse seda kõigil kontinentidel. Peetakse nii kontinentide meistrivõistlusi kui ka maailmameistrivõistlusi.

Tänavuse rogaini EMi maastik pakkus Itaalia Toskaanale tüüpilisi vaateid: viinamarjaistandused, oliivisalud, küpressidega ümbritsetud villad, sekka tihema alustaimestiku ja okkaliste põldmarjaväätidega Vahemere metsatukad.

Rada oli orienteerumistehniliselt lihtsapoolne, ent füüsilisi katsumusi pakkusid korralikud tõusud ja laskumised. Triviaalne polnud leida ka strateegiliselt parimat rajaplaani ning etappidel tuli lahendada teevaliku ülesandeid. Võistluse korraldus oli siiski itaaliapärases kastmes – start hilines 10 minutit.

Segavõistkondi oli võistlustules 68. Euroopa meistrid läbisid ööpäeva jooksul 21 kontrollpunkti, mis andsid kokku 3190 punkti. Tasavägises heitluses edastasid nad järgnevat võistkonda napi 40 punktiga, kusjuures võidu võti oli keerukamates ja suurema punktiväärtusega kontrollpunktide rohkuses.

Rogaini maailmameistrivõistlused tulevad augustis Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles