Zahovaiko võõrsil mängimisest: probleemi pole, sõitsin Portugalis kaks ja pool tundi trenni... ühes suunas

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka alustas jalgpallihooaega 2:0 võiduga Infoneti üle. Mida suudetakse aga karikavõistluste poolfinaalis Paidega?
Tartu Tammeka alustas jalgpallihooaega 2:0 võiduga Infoneti üle. Mida suudetakse aga karikavõistluste poolfinaalis Paidega? Foto: Margus Ansu

Homme on Eesti jalgpallisõprade pilgud pööratud Tamme staadionile, kus sealsel muruväljakul lähevad Eesti karikavõistluste poolfinaalis vastamisi Paide Linnameeskond ja kohalik Tartu Tammeka. Postimees rääkis enne suurt mängu Tartu Tammeka peatreeneri Mario Hansi ja Paide Linnameeskonna lootsi Vjatšeslav Zahovaikoga.

Viimati kohtusid meeskonnad 25. aprillil, kui Paide kunstmuruväljakul lepiti 1:1 viiki. Viimase kümne mängu statistika näitab samuti, et omavahelistes mängudes ollakse võrdsed: mõlemad meeskonnad on võitnud neli mängu ning viigistanud kaks.

Võrdset mängu ootab ka Tammeka peatreener Hansi, kuid annab kerge eelise omadele. «Mängisime viimati küll samal päeval, aga neid ootab ees bussisõit Tartusse. Tippjalgpallis sellised asjad loevad – mängijad peavad värsked olema,» ütles Hansi Postimehele.

Kaks ja pool tundi bussiga sõita ei ole aga mingi probleem. Kui Portugalis mängisin, sõitsin iga päev sama kaua trenni… ühes suunas. See pole probleem. Vjatšeslav Zahovaiko

Paide treener Zahovaiko tunnistab, et koduväljak annab Tammekale küll kerge eelise, kuid bussisõit ei saa kindlasti määravaks faktoriks. «Kodumeeskonnal on koduväljakueelis, aga mõlemad meeskonnad on noored ja tahtejõulised. Võimalused on 50:50. Kaks ja pool tundi bussiga sõita ei ole aga mingi probleem. Kui Portugalis mängisin, sõitsin iga päev sama kaua trenni… ühes suunas. See pole probleem,» kinnitas Zahovaiko.

Kuna Tamme staadioni muru ei olnud veel möödunud nädala neljapäeval, mil esiliigas läksid vastamisi Tartu JK Welco ja Maardu Linnameeskond, kõige paremas seisukorras, ei tasu väga ilusat mängu oodata. «Eks ole näha, kui heas seisus Tamme staadioni muruväljak homseks on. Nii palju, kui Welco mängu nägin, siis ta päris sööda-lükka jalgpalli mängida seal ei saa,» lausus Hansi.

Paide linnameeskond on murujalgpalli juba sel hooajal mänginud ning peatreener Zahovaiko hinnangul ei saa fakt, et mäng toimub naturaalsel murul, otsustavaks. «See pole mõjuv faktor, pigem on poistel hea meel,» ütles ta.

Tammeka peatreeneri Hansi sõnul on tegemist paljuski treenerite lahinguga, sest otsustavaks saab tema hinnangul mänguplaan. «Eeldada võib, et mäng tuleb võrdne. Loeb see, kumb parema plaani välja mõtleb. Ei usu, et sellest tuleb mäng, kus üks võistkond selgelt teisest üle on,» sõnas Hansi.

Zahovaiko enne kohtumist oma meeskonna trumpe ei avaldanud. «Kaval katse, aga ma ei ütle selle kohta midagi. Määravaks saab see, kes vähem vigu teeb,» tõdes Paide peatreener. 

Tartu peatreenerid Kaido Koppel (vasakul) ning Mario Hansi. Foto: Tartu Tammeka
Tartu peatreenerid Kaido Koppel (vasakul) ning Mario Hansi. Foto: Tartu Tammeka Foto: Tartu Tammeka Facebooki leht

Kuigi Tammeka sai ka eelmisel aastal karikavõistluste poolfinaali õhkkonda nuusutada, pidid nad seal vastu võtma 0:2 kaotuse hilisemalt võitjalt Tallinna Floralt. Hansi istus toona meeskonna abitreeneri pingil ning on suure mänguga kaasas käiva pingega kursis. «Kõik teadvustavad võrreldes eelmise aastaga, et oleme poolfinaalis ning meil on reaalne võimalus mängida Euroopa koha peale. Ei näe et praegu, et keegi läbi põleks,» jätkas Hansi.

Ka Zahovaiko tunnistab, et tegu on tema jalgpalluritele väga suure mänguga, isegi elu suurimaga. «See on minu meeskonna mängijate karjääri senine tipphetk, aga ma ei usu, et meil liigne pinge peal on. Kaalul on küll palju, aga vastane on keskpärane – samal tasemel kui meie. Kaalul on palju, aga see on hea kogemus.»

Mis sõnadega saadavad peatreenerid meeskonna platsile?

Vjatšeslav Zahovaiko. Foto: Dmitri Kotjuh
Vjatšeslav Zahovaiko. Foto: Dmitri Kotjuh Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Kui hooaeg hakkas, siis väga palju ei oodatud, et hakkame tegusid tegema. Pärast Infoneti mängu hakati juba rääkima. Vahepeal oli väike taandareng ning oli näha, et mehed olid tihedast mängukalendrist väsinud. Nüüd on see koht tõestada, kes me Eesti jalgpallis olla tahame,» sõnas Hansi.

«Edu,» oli Zahovaiko konkreetne.

Homsele mängule antakse avavile kell 18. Teises poolfinaalis lähevad kolmapäeval kell 18 vastamisi Infonet ja Narva United.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles