Astrid raamatute keskelt

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parandamatu optimist: Astrid Karpender usub, et kuigi digimaailm pressib end igalt poolt inimestele järjest enam peale, täidavad tulevikuski raamatukogu riiuleid vanad head paberraamatud.
Parandamatu optimist: Astrid Karpender usub, et kuigi digimaailm pressib end igalt poolt inimestele järjest enam peale, täidavad tulevikuski raamatukogu riiuleid vanad head paberraamatud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Võimatu, et keegi poleks kuulnud Astrid Lindgrenist, Pipi Pikksuka, Bullerby laste, röövlitütar Ronja ja veel mitme raamatutegelase loojast. Lindgrenil oli imetabane võime panna lood kirja nii, et neid neelasid ühtviisi nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Puudub küll tõestus selle kohta, et Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender oleks oma nime saanud just selle kirjaniku järgi, ent Lindgreni raamatud kuulusid ja tegelikult kuuluvad siiani tema lemmikute hulka.

Algklassides tuli Karpenderil küll aeg-ajalt leppida klassikaaslaste lõõbiga, ikka sellesama nime pärast, aga suurt numbrit ta sellest ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles