Aasta ema Heli Veeber: aasta ema valimine näitab, et ühiskond on muutunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal pälvis aasta ema tiitli Järvamaa haigla günekoloog, dr Heli Veeber. Heli Veeberit õnnitles esimeste seas president Kersti Kaljulaid.
2017. aastal pälvis aasta ema tiitli Järvamaa haigla günekoloog, dr Heli Veeber. Heli Veeberit õnnitles esimeste seas president Kersti Kaljulaid. Foto: Tairo Lutter

Tänavuse aasta emaga ei ole lihtne jutule saada, sest Järvamaa haiglas naistearstina töötaval Heli Veeberil on tööd palju ja patsiendid ootavad. 48 tundi enne tiitli kättesaamist tunnistab tagasihoidlik naine, et elu on praegu nagu laulusalmis: «Ma ei maga ja ei söö, teen ainult tööd.» Ühest küljest teeb suur tunnustus Veeberile rõõmu, teisalt tunnistab ta, et pelgab avalikku tähelepanu.

Mis oli teie esimene emotsioon, kui saite teada, et olete valitud aasta emaks?

Mina sain sellest teada eelmisel pühapäeval, kui sõitsime abikaasaga Tartust Paide poole ja mulle helistati tundmatult numbrilt. Ma üldiselt võtan telefoni alati vastu ja tahtsin juba öelda, et vale number. Aga kui Siiri Oviir teatas mulle selle uudise, siis mu esimene reaktsioon oli: «Nalja teete või?». Kui küsisin, miks mind valiti, siis Oviir ütles, et selle eest pean ma tänama oma sugulasi ja sõpru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles