Aardeotsijad käisid tulevase veoautode parkla enne pinnasetöid üle

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex
Olerex Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linna piiril asuva Olerexi tankla tagune metsatukk, kuhu praegu ehitatakse veoautode parklat, on aegade jooksul detektoritega varustatud varanduseotsijatele mitut puhku rõõmustamiseks põhjust andnud. Ka kuu alguses, enne suuremaid pinnasetöid käisid aardeotsijad ala arvatavasti läbi. Sellele viitasid vähemalt otsinguaugud.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Karen Klandorf kõrvu jõudis selline info pea nädalapäevad tagasi. Siis olid parklarajamistööd jõudnud etappi, kus metsatukas kasvanud puud olid juba maha võetud, kasvupinnas kooritud ja juba suures osas ka minema veetud. „Järvamaa muuseumi sõprade seltsi inimesed kavatsesid ala enne pinnasetöid korra üle vaadata, aga jäid hiljaks. Küll kinnitasid nad, et leidsid otsinguauke ehk arvatavasti oli keegi otsimishuviline seal tegutsemas käinud juba enne neid,” selgitas ta.

Alles eelmise aasta suvel kirjutasime, et Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Karen Klandorf töölauani jõudis neli musketi- ja üks suurtükikuul. Kuulide toojaks oli üks Paide detektorist, kes oli need leidnud äärelinnast, sealtsamast Olerexi bensiinijaama tagusest metsatukast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles