Järva-Jaanis üritatakse kettagolfirekordit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Laupäeval on Järva-Jaanis kettagolfivõistlus, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Üles seatakse 100 korviga rada, mis läbitakse ühe päevaga.

 

Korraldaja Arto Saar andis teada, et tegemist on esimese omataolise kettagolfimaratoniga, sest nii pikka rada pole teadaolevalt maailmas veel tehtud. «Järva-Jaani discgolfi klubi eestvedamisel toimuvale võistlusele on kirja pannud ennast üle 250 võistleja, mis on samuti rekord. Võistlus algab hommikul kell seitse ning esimesed visked tehakse kell kaheksa. Lõppu ennustame õhtul kell üheksaks,» lausus ta. 

Võistlusklasse on  kolm: mehed kahes ja naised ühes reitinguklassis.

Päeva kõrgpunkt on eriauhinnavõistlus, mille peaauhind on tünnisaun. Kõikide lõpetajate vahel loositakse välja kümme õnnelikku, kes võistlevad niinimetatud jooneviskes. Kes jõuab kõige kaugemale, see läheb koju tuliuue saunaga.

Eesti Vabariigi suure juubeli tähistamine kestab kolm aastat ja ka see võistlus on mõeldud tavana jätkuma maikolmandal laupäeval vähemalt kolmeks aastaks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles