Vähemalt kahelapselised pered pääsevad lasteaia kohamaksust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eilsel Paide linnavolikogu istungil võeti vastu määrus "Paide linna koolieelse munitsipaallasteasutuse kulude vanema poolt kaetava osa määra kehtestamine ja soodustuse andmise kord", mille järgi vabastab linn lasteaia kohatasu maksust pered, kus lasteaias käib vähemalt kaks last.

Kohatasu vabastus hakkab kehtima alates 1. septembrist 2017.

Paide linnas on peresid, kellel käib kaks last lasteaias 24, ja peresid, kellel käib kolm last lasteaias, kaks. 2017. aasta linna eelarvesse on arvestatud kokku 7050 eurot nende perede lastevanemapoolse osa tasumiseks. Määruse mõistes moodustab ühe pere üks leibkond, kes kasvatab lapsi ühiselt.

Linnapea Siret Pihelgase sõnul on tegemist vajaliku soodustusega, et veelgi rohkem väärtustada noori peresid, kes Paides elavad ning siin lapsi kasvatavad. "Kahe lasteaialapse kohatasu lasteaias ühes kuus on kokku ligi 70 eurot, mis on üsna suur igakuine väljaminek. Paide linnal on hea meel, kui suudame selle otsusega peresid toetada. Loomulikult on see ka oluline samm selles suunas, et olla üha peresõbralikum ning hea elukeskkonnaga linn, mis on ju meie üks prioriteete," märkis Pihelgas.

Paide linna lasteaedades kehtiv kohatasu suurus ühes kuus ühe lapse kohta on summa, mis moodustab 7,5% Vabariigi Valitsuse kehtestatud täistööajaga töötamise kuutöötasu alammäärast ehk 35,25 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles