Paide fänn Ameerikas heldis linnapea kingitusest

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ursula Simson Paes rõõmustab Paidest saadud kingituste üle, mis meenutavad talle sügaval südames olevat kunagist kodulinna Paidet.
Ursula Simson Paes rõõmustab Paidest saadud kingituste üle, mis meenutavad talle sügaval südames olevat kunagist kodulinna Paidet. Foto: Mari Taalman

Hiljuti jõudis Ameerikasse Pennsylvania osariiki vaiksesse Bradfordi linna Paide linnapea Siret Pihelga saadetud kingitus – kivist Paide Vallitorn. Selle saaja Ursula Simson Paes on suur Paide fänn, kellele läks kunagisest kodulinnast tulnud saadetis väga südamesse.

Ursula Simson Paes (94) on kunagi Paides Parkali tänavas tegutsenud vesiveski peremehe Oskar Simsoni vanim tütar, kes teise ilmasõja eest põgenedes jõudis Ameerikasse ja jäi sinna kogu eluks.

Eelmisel suvel luges ta väliseesti ajalehest Vaba Eesti Sõna, et Paide noored rahvatantsijad külastavad Marylandi osariigi Westminsteri linna. Ta võttis tuttavate abiga rühma saatjatega ühendust ning elas noortele häid soove edastades kogu reisi ajal innukalt kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles