Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* «Piletite müük hakkab kella üheksast,» teatavad turvatöötajad juba kella kaheksaks laadale tulnud vanapaarile. Ilmselgelt on varajasi huvilisi rohkem, sest kolmveerand tundi hiljem käib piletimüük täie hooga. Samal ajal paneb osa kauplejaid alles telke üles, teised annavad  väljapanekule viimast lihvi. «Ma ei ole veel päris rahul,» teatab üks taimemüüja kaheksandas vahes. «Mina ka mitte,» vastab teine ja sätib võõrasemasid paika. 
Kell 9.02 ületab kevadpealinna piiri sinine buss oranži elektroonilise kirjaga «Kukkamarkkinat». See on üks paljudest. Tund aega hiljem jõuab D-termanili 12 bussitäit rootslasi, kõigil üks suund – Türile. Selleks ajaks, kui nemad kohale jõuavad, on 40. Türi lillelaat täies hoos.
 
* Neli aastat tagasi oli Janno Lehemets Paides Reformierakonna linnapeakandidaat, kuid seekord kandideerib ta linnavolikokku Keskerakonna nimekirjas. 
Lehemets tunnistas, et talle on tehtud mitu korda ettepanek liituda Keskerakonnaga, ta võttis selle vastu ja kuulub nüüd juba üle nädala parteisse.
 
* Paide kino ligi kahe ja poole tegevusaasta jooksul on viie enim vaadtud filmi seas kaks kodumaist filmi, kaks komöödiat ja kaks animafilmi. Sekka mahub ka üks märul.
 
* Järvamaa noortekogu algatus leida maakonna laulupeo ja koolinoorte üldlaulupeol Järvamaa rongkäigu ilmestuseks vanu jalgrattaid on kandnud vilja. Eelmisel nädalal alustasidki noored koos abilistega jalgrataste värvimist
 
* Pea aasta tagasi töö tõttu mõlemast jalast ilma jäänud 46aastase Meelis Vebersoni elus on iga päev pärast seda olnud kui üks suur katsumus, eluisu annavad talle lapsed ja lootus veel kuidagi ühiskonnale kasulik olla, sest millegipärast  jäi ta ju ellu ja mõistuski on selge.
 
* Hiljuti jõudis Ameerikasse Pennsylvania osariiki vaiksesse Bradfordi linna Paide linnapea Siret Pihelga saadetud kingitus – kivist Paide Vallitorn. Selle saaja Ursula Simson Paes on suur Paide fänn, kellele läks kunagisest kodulinnast tulnud saadetis väga südamesse. Ursula Simson Paes (94) on kunagi Paides Parkali tänavas tegutsenud vesiveski peremehe Oskar Simsoni vanim tütar, kes teise ilmasõja eest põgenedes jõudis Ameerikasse ja jäi sinna kogu eluks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles