Türil õpivad parimad mänguloojad

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäng "Binaarkood"
Mäng "Binaarkood" Foto: Erakogu

 HITSA õpilaskonkursi „Mängumaraton“ finaalis selgitati välja parimad noored mänguloojad. Rohkelt auhinnalisi kohti noppis ka Türi põhikool.

Võistlusel osales kokku 240 last 95 omaloodud mänguga, enim osavõtjaid oli Harjumaalt ja Ida-Virumaalt. Võistlusele laekusid nii programmeerimist kui ka tarka internetikasutust õpetavad mängud, oli nii mobiilimänge, arvutimänge, lauamänge, mälumänge kui ka robotimänge.

„Kuigi võistlusele esitati rohkem mänge, mis õpetasid targalt internetis käituma, kui programmeerimist õpetavaid mänge, võidutsesid kõikides vanuseastmetes võistlustööd, mis olid just programmeerimise õpetamisele suunatud. See näitab, et lastel ei ole mingit probleemi keerulisena näival teemal väga häid töid teha,“ ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Žürii hindas ühe kriteeriumina võistlustöö sisu ja kasutatud õpetamismeetodit. Näiteks väga huvitavad tööd olid need, mis õpetasid loogilist mõtlemist läbi matemaatika ja algoritmimise.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles