Sõnasõda jätkub: Lauri Läänemetsa vastus Priit Värgile

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pean parandama IRLi Järvamaa piirkonna juhti Priit Värki tema eksitavas arvamuses, justnagu pole sotsiaaldemokraadid Väätal või Paides suutnud valimislubadusi täita. Otse vastupidi, tehtud on rohkem kui lubatud. 

Oma kahe aasta tegevusaruande valimislubaduste täitmisest Väätsal, oleme Järva Teataja vahendusel juba avaldanud. Nelja aasta kokkuvõte oli meil plaanis teha alles sügisel, kuid lühikese kokkuvõtte julgen juba praegu avaldada.
Väätsa vallas oli sotsiaaldemokraatidel 29 valimislubadust, millest täitmata on tänakseks 6. Suvel valmib täitmisele minev viimane valimislubadus  „Kujundame Väätsa paisjärve äärde avatud puhkeala koos spordiväljakute ja terviserajaga“. Lubadus Pika tänava kergliiklustee välja ehitada, saab täidetud 2018. aastal, kui järg jõuab alates 2014. aastast EASi reservnimekirjas oleva Väätsa taotluseni. Seega oleme sügiseks Väätsal antud lubadustest täitnud 83%, mille kohta julgen arvata, et võiksime paigutuda Eesti valimislubaduste täitmise TOPP 100 esikümne sekka.
Ühtlasi on olnud Väätsal mahti tegeleda rohkemaga kui valimislubadused. Meil on uus ja heal tasemel Väätsa Eakate Kodu ning renoveerimise Väätsa põhikooli. Rekonstrueerimise Piiumetsa ja Lõõla küla veevärgi, Väätsa lasteaia basseini ja sanitaarruumid. Pindasime ligi 3 km kruusateid ja panustame tugevalt Väätsal pakutava hariduse veel paremaks muutmisesse ning täiskasvanuhariduse pakkumisse. Kõige selle juures oleme teinud koos inimestega vajalikke ja toredaid ning ühtsustunnet loovaid projekte nagu Kortermajade Festival või Kotku raba laudtee. 
Paide elu üle ei saa kurta, ehitatakse teid- ja tänavaid, mõeldakse lastele ning suur abi on olnud linna panusest piimakombinaadi tulekuks just Paide linna. Mis aga kõige tähtsam - aastal 2013, kui sotsiaaldemokraadid Paide linna juhtima valiti, oli linna suur mure liigsuur laenukoormus. Me kõik peaksime tunnustama Siret Pihelga tööd, ainult mõne aastaga olukord selliseks pöörata, et täna saab Paide taaskord areneda. 
Sportlikust huvist soovitan aga inimestel uurida, kui palju IRLi poliitikud oma valimislubadusi täita on jõudnud. Seda üldse mitte paha pärast, vaid põhjusel, et suurem huvi, võib motiveerida meid kõiki enne valimisi veel mõne hea lubaduse ära tegemiseks.

Lauri Läänemets

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Järvamaa piirkonna juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles