Paide linnavalitsus võiks vallast eeskuju võtta

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Tull
Andrus Tull Foto: Järva Teataja

Paide elanikud ja külalised ootavad kannatlikult, et sügisel on üks peatänavatest – Pärnu tänav  normaalselt sõidetav.

Andrus Tull

Paide kodanik, linnavolikogu liige

Linnapea on lubanud, et saame Pärnu tänava korda.  Leping  ettevõtjaga on sõlmitud.  Loodame, et augusti lõpuks on linna pikim peatänav saanud uue asfaltbetoonkatte.

Teine peatänav, Tallinna tänav, mis on Paidesse – Eestimaa südamesse sissesõidul  üks linna halvas mõttes visiitkaart, jääb aga ootama uue, sügisel valitava linnavalitsuse jõulisemat otsust, et lõppude lõpuks  2018. aasta suvel ei peaks autojuhid enam seal oma autosid lõhkuma.

Et 20 aastat tagasi rajatud ja praegu täielikult amortiseerunud tänav tuleb kiiremas korras renoveerida, see on selgemastki selge.

Paidelasena pean tõdema, et linnavalitsus ei tunne üldse huvi linna haldusalas olevate kruusateede seisu vastu. Näiteks Joodil  Lille tänavas elavad maksumaksjad peavad laveerima sügavate aukude vahel.

Vastupidine näide on tuua linnaga järgmisel aastal ühinevast Paide vallast, kus viimaste aastate jooksul on nii kevadel kui ka sügisel hööveldatud kõiki kruusateid, et liiklustingimused oleksid ohutud.

Ka tänavu 20. maiks olid kõik valla kruuskattega teed hööveldatud. Võtkem eeskuju!

Paide linnavalitsus ei saa põhjendada tegematajätmist sellega, et eelarves ei ole raha, et see kulub Pärnu, Tööstuse ja Pärnuvälja tänava remondiks –  raha on ka kruusateede hoolduseks olnud eelarves aastaid. Kas see on linnavalitsuse  hoolimatus või vastutava ametniku saamatus?  

Kurb on näha, et käes on juba juuni, aga linna kruuskattega tänavaid pole sel aastal siiani hööveldatud. Kes on sel kevadel käinud jäätmejaamas, need teavad, kui halvas olukorras on see 500meetrine kruuskattega lõik. Minule teadaolevalt on sel kevadel üks sõiduautojuht sügavate aukude tõttu sõitnud seal oma autol  summuti alt ära. Kas kahju kannatanud kodanik peaks pöörduma nõudega linnavalitsuse poole?

Loodame, et siis saab ka linnapea aru, et sel teel liigelda ei ole ohutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles