Politsei eriüksused harjutasid Paides

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Neljapäeval harjutasid Eesti, Läti ja Leedu politsei kiirreageerijad ning eriüksuslased Kloogal ja Paide ümbruses relvastatud kurjategijate kinnivõtmist.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Barbara Lichtfeldt andis teada, et õppusel osalesid Balti riikide kiirreageerimisüksused ning kolme riigi eriüksused: K-komando Eestist, Aras Leedust ja Omega Lätist. «Paides tuli kiirreageerijatel ohjata agressiivseid meeleavaldajaid, kes hõivasid ebaseaduslikult territooriumi, ning kiirreageerijate ülesanne oli korrarikkumine lõpetada ja territoorium vabastada,» selgitas ta.

Põhja prefektuuri operatiivkeskuse juhi Marek Undi hinnangul läks harjutus hästi. «Saime teada, milline on kolleegide võimekus, ning üheskoos harjutada sündmuse lahendamist võimalikult reaalses olukorras,» lausus ta. «Meie eesmärk ala vabastada ja korrarikkujad kinni võtta sai täidetud ja tavapärane olukord taastatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles