VÄGEV: Hävitajad teevad maakaitsepäevalistest Paide kohal ülelennu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu tehtud fotol on Hispaania hävitaja Eurofighter Typhoon ülelend pealinnast.
Tunamullu tehtud fotol on Hispaania hävitaja Eurofighter Typhoon ülelend pealinnast. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Võidupühal, 23. juunil Paides toimuval Järvamaa maakaitsepäeval osalevad Tapal paiknevate liitlasvägede esindajad oma tehnika ja relvastusega ning ülelennu sooritavad ka Balti õhuturbemissiooni rotatsioonil olevad Hispaania õhujõudude hävitajad.

 

Tavapäraselt on üleval Kaitseliidu Järva Maleva tehnika- ja relvanäitus ning oma tehnika ja demonstratsioonesinemistega on kohal politsei ja päästjad.

Liitlased näitavad seekord briti soomustatud maasturit Panther ja prantsuse soomukit VBC-90. Liitlastega on võimalik suhelda vajadusel ka tõlgi abi.

Kell 11 esitletakse raekojas Henn Soku raamatut „Järva Eesti Kaitse Liit Vabadussõja ajal“ ja avatakse näitus „Kaitseliit“. Maakaitsepäeva sisustavad veel Kaitseliidu ja tema eriorganisatsioonide väljapanekud, erinevad näitused ja atraktsioonid. Veel pakuvad tegevusi Korvpalliklubi 7, Punane Rist, Paide Ülejõe discgolfi park, ajakeskus Wittenstein jt. 

Toimuvad mitmed kontserdid. Esinevad Paide Linnaorkester, ansambel LauluMehed ning Kaur Pennert ja solistid. Tavapäraselt saab süüa sõdurisuppi.

Kell 13 annab maavanem Alo Aasma üle tänukirjad ja mastivimplid Järvamaa kaunite kodude omanikele, kes on välja valitud omavalitsuste poolt. Kauneid kodusid tunnustatakse riigihalduse ministri ja Järva maavanema tänukirjadega ning rahvusvärvides mastivimplitega. Samuti annab maavanem Paides üle autasu Järvamaa kauneima kodu 2017 omanikele Ingrid ja Ervin Runnelile.

Kell 14.30 algab ka traditsiooniline Järva maleva kaitseliitlaste, naiskodukaitsjate, noorte kotkaste ning kodutütarde osalusega paraad, mille lõpus annab maavanem maakonna omavalitsusjuhtidele üle Vabariigi Presidendi poolt saadetud võidutule.

Maavanem Alo Aasma ütles, et tänavune maakaitsepäev on eriline mitte ainult seetõttu, et lisaks kaitseliidu tehnikale on kohal ka liitlased oma soomustehnika ning lausa üle Paide lendavate lennukitega, vaid ennekõik just seetõttu, et tänavune Paides toimuv maakaitsepäev tähistab sümboolselt ka ühe epohhi lõppu, sest järgmisel aastal tähistatakse võidupüha ja maakaitsepäeva hoopis teistmoodi. „Kutsun kõiki sel reedel maakaitsepäevale ning usun, et maakonnakeskuses saab olema üks väga põnev perepäev kõigile,“ lisas maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles