Töötukassa alustas töötavate inimeste koolitust

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa uue teenuse, töötajate koolituste vastu tunneb huvi ka Paide masinatehas, sest tehnoloogia uuenemine nõuab ka töötajatelt teadmiste ja oskuste täiendamist.
Töötukassa uue teenuse, töötajate koolituste vastu tunneb huvi ka Paide masinatehas, sest tehnoloogia uuenemine nõuab ka töötajatelt teadmiste ja oskuste täiendamist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alates maist toetab töötukassa teadmiste ja oskuste täiendamisel ka töötavaid inimesi ning oma inimesi koolitada soovivaid tööandjaidki.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et kui siiani pakkusid nad tööturuteenusena ümberõppe ja enesetäienduse võimalust töötutele ja vanemaealistele, siis alates maist toetavad teadmiste ja oskuste täiendamisel ka töötavaid inimesi. «Täpsemalt toetame  töökaotusriskiga inimesi ehk neid, kel puudub tööks nõutav eesti keele oskus,  eriala on omandatud rohkem kui 15 aastat tagasi ja seetõttu jääb töökohal oskustest puudu, või neid, kes tervise tõttu ei saa erialal enam jätkata,» selgitas ta. «Toetuse saamiseks piisab, kui täidetud on üks kolmest tingimusest.»

Siiani on küll töötavate inimeste huvi koolituste vastu olnud tagasihoidlik. Huvi on tundud vaid üks keeleõppesooviga vene keelt kõnelev perekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles