Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Maisipõld Roosna-Alliku külje all, kohe Pärnu–Rakvere maanteee ääres ei näe välja sugugi sedamoodi, et kuu aja pärast võiks labürinti Järvamaa huviväärsusi avastama minna, ent kui rohelised taimemüürid lõpuks kõrgustesse sirguvad, kujuneb see ehk maakonna popimaks põlluks. Tegemist on Järva maavalitsuse plaaniga kinkida Eesti Vabariigile 100 aasta juubeliks maisi-Järvamaa. Mida äge atraktsioon endast kujutab ja miks peaks iga järvalane seal kindlasti ära käima, saab lugeda juba tänase lehe veergudelt.

*Koigi lennuväljal leidis nädalavahetusel aset vahejuhtum, kus lennukist välja hüpanud langevarjur tundis end halvasti ja kaotas õhus varju all lennates teadvuse. Õnnetus juhtus tavapäraste hüpete käigus. Langevarjur maandus teadvuseta ja talle kutsuti kiirabi. Hüppaja jäi terveks nädalavahetuseks Tallinna Mustamäe haiglasse arstide hoole alla, kuid on pärast teadvusele tulekut instruktoriga suhelnud ja juhtunud kohta teavet andnud. Luumurde ega muid vigastusi langevarjuril ei tuvastatud, kuid arstid uurisid teadvusekaotuse võimalikke põhjusi. Tegemist oli õnneliku õnnetusega arvestades seda, kui lähedale Tallinna–Tartu maanteele langevarjur maandus.

*Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang rääkis Järva Teatajale, et kui siiani pakkusid nad tööturuteenusena ümberõppe ja enesetäienduse võimalust töötutele ja vanemaealistele, siis alates maist toetavad teadmiste ja oskuste täiendamisel ka töötavaid inimesi. Töötukassasse on oodatud toetuse saamist uurima ka tööandjad, kel on vaja parandada töötajate oskusi. Tasangu ütlust mööda pole vahet, kas koolitust vajab üks või mitu töötajat. Kes ja millistel tingimustel ennast tööalaselt täiendada saab, loe täpsemalt juba ajalehest.

Peale selle saab ajalehest lugeda:

*kelle meenutustest koosneva raamatu andis välja Järvamaa muuseumisõprade selts

*millise karistuse sai politseiautot lõhkunud mees

*mida saavad autoomanikud osta uuest nädalavahetusel avatud poest

*miks ehitab Estonia osaühing suuremat lauta

*kes võitsid kaitseliidu Järva maleva sõjalis-sportliku võistluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles