Antiigilaat pakub kaupa nööpnõelast allveelaevani

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sellist laata korraldab Seidla mõisa antiigi ja vanavara huviline omanik Mati Raal juba 19. korda. «Olen naljatamisi öelnud, et seal müüakse asju nööpnõelast allveelaevani, kui oskad õige inimese käest küsida,» sõnas ta.

Raal lisas, et laadalt võib leida nii paarisaja aasta vanuseid asju kui ka seda, mida inimesed on oma kuuridest-garaažidest leidnud ja müügile toonud. «Alguses käisid rohkem kaupmehed, kellel on üle Eesti poed, aga nüüd on järjest rohkem tulnud inimesi koduse kaubaga,» selgitas ta. «See on väga hea, sest mis mõnele inimesele on lihtsalt kuskil garaažinurgas vedelev sodi, on teisele see, mida ta on aastaid otsinud.»

Viimaste aastate populaarseim kaup, mida kõvasti otsitud ja ostetud, on Raali tähelepanekut mööda olnud tavaline vahvliküpsetaja, mis käib kahelt poolt lahti. Möödunud suvel tõusnud nende hind 30-40 euro peale. «Kui kevadel ühel laadal käisin, siis vaatasin, et iga teine müüs neid vahvliküpsetajaid,» ütles ta naerdes. «Nüüd on kõik kusagilt need vahvliküpsetajad kokku ostnud ja välja otsinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles