Ürte kasvatada sobib ka algajal potipõllumehel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ly Tupits on maitsetaimi tubastes tingimustes kasvatanud aastakümneid.
Ly Tupits on maitsetaimi tubastes tingimustes kasvatanud aastakümneid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Maitsetaimede kasvatamisega tuleb toime ka aiandusvõõras inimene, sest taimed idanevad ja saavad söömiskõlblikuks kiiresti ning nende eest on lihtne hoolitseda.

Türi valla haljastusspetsialist Reelika Marrandi sõnas, et vaevata kasvavad sibulad ja laugud, millel tärkavad võrsed vaid vee sisse pannes.
Heaks toas kasvavaks ürdiks peab Marrandi ka salatkressi, mis tärkab ühe-kahe päevaga, ja põld-võõrkapsast ehk rukolat.
Ly Tupits, kelle kodu pälvis eelmisel aastal Järvamaa kauneima kodu auhinna, on maitsetaimi tubastes tingimustes kasvatanud aastakümneid. «Selle ajaga on mul välja kujunenud oma viis iga taime eest hoolitsemiseks,» ütles ta. «Paigutan potte eri kohtadesse ja jälgin, kus need paremini kasvavad.»
Praegu on Tupitsa aknalaudadel ja suurel verandal pottides sibula-, basiiliku-, salati- ja salatkressitaimed. Juba sügisest kasvatab ta peterselli, rosmariini ja salveid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles