Terved puud võivad osutuda ootamatult ohtlikuks

, Järva Teataja suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud reedel andis Paides Väike-Aia tänaval heitluses tuulega alla vaher. Keegi vahejuhtumi tõttu kannatada ei saanud, kuid päästjate tegutsemise ajaks seiskus tänaval liiklus.
Möödunud reedel andis Paides Väike-Aia tänaval heitluses tuulega alla vaher. Keegi vahejuhtumi tõttu kannatada ei saanud, kuid päästjate tegutsemise ajaks seiskus tänaval liiklus. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Paide ja Türi linnas lokkav rohelus pakub enamasti küll silmale rõõmu, kuid võib aeg-ajalt valmistada ka peavalu, sest tormituultele alla vanduvad puud panevad ohtu majad ja liiklejad.

Nii murdis näiteks möödunud reede keskpäeval tuul Paide kesklinnas maha vahtrapuu, mis kukkus sõiduteele. Õnneks keegi Väike-Aia tänavale langenud puu alla ei jäänud, küll aga oli liiklus mõnda aega ühesuunalisel tänaval häiritud. «See vaher oli sellises olukorras, et raiuma veel ei kippunud, küll aga oli plaan  see igaks juhuks lasta hindajatel üle vaadata,» ütles Paide linnavalitsuse keskkonnanõunik Tiina Kivila.

Kivila sõnas, et linnas korrapäraselt ohtlikke puid ei kontrollita, kuid tänavapuudel hoitakse kogu aeg silma peal. Seal annavad raiduritele põhiliselt tööd hariliku pärna võrsesurm, jalakate haigused ja tammede kuivamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles