Verivärsked ajateenijad pühkisid kodutolmu jalgelt

, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Gennert Osula (paremal) ja Robin Oja katsuvad enne Viru jalaväepataljoni viivasse bussi astumist oma kiilaks pöetud pead. Neid ootab ees 11kuuline ajateenistus.
Frank Gennert Osula (paremal) ja Robin Oja katsuvad enne Viru jalaväepataljoni viivasse bussi astumist oma kiilaks pöetud pead. Neid ootab ees 11kuuline ajateenistus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva hommikul oli Paide kultuurikeskuse parklasse kogunenud ebatavaliselt palju rahvast. Õhk oli paks ootusärevusest, sest parkla serva vuranud suur buss andis märku, et kohe on aeg teele asuda.

Bussi kõrval võttis koha sisse sirge rühiga rohelises digilaigulises vormis mees. Juba sama päeva õhtuks pidid sellised mundrid selga saama Viru jalaväepataljonis aega teenima hakkavad noored.

Esialgu pidid Virusse minema ka Tapa ajateenijad, sest Tapal on liitlasväed ning ehitatakse praegu ruumikitsikuse tõttu kolme uut kasarmut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles