Lugeja küsib: kas asendajat peab ka juhendama?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Lugeja küsib: Mu laps sai äsja 18 ja läks suvehooajaks ajutiselt ühte kohvikusse tööle. Tema ülesanne on teisi asendada ja aidata töödega, mis parasjagu tegemist vajavad. Tööülesandeid jagavad talle erinevad töötajad, aga keegi ei seleta täpselt, kuidas ta neid ülesandeid täitma peab. Ta on pidanud töötama näiteks köögimasinatega, millega ta pole kunagi  kokku puutunud. Kas tööandja ei pea teda enne tööd juhendama?

Vastab Mari-Liis Ivask, töökeskkonna konsultant:  Tööandja peab enne tööle asumist korraldama töötajale asjakohase juhenduse ja väljaõpe. Ta peab töötajale selgitama, kuidas töid õigesti ja ohutult teha ja millised on võimalikud riskid.

Noore töötaja puhul tuleb juhendusele ja väljaõppele erilist tähelepanu pöörata, sest noorel ei ole tihti eelnevaid kogemusi ja ta ei pruugi näha ette võimalikke ohtusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles