Minevik hoiab elus ravimatut sõltuvust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründo Mültsi töö Järvamaa muuseumi teadusjuhina ei tähenda pelgalt muuseumis vahakujude vahel toimetamist. Ikka inimestega koos tegutsedes sünnib ajalugu.
Ründo Mültsi töö Järvamaa muuseumi teadusjuhina ei tähenda pelgalt muuseumis vahakujude vahel toimetamist. Ikka inimestega koos tegutsedes sünnib ajalugu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Samm hoogne, portfell käe otsas, jutt põnev ja asjatundlik, olek tasakaalukas ja sõbralik. Sellisena tundub Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts (25) paljudele.

Teda ennast võtab see kirjeldus muigama. Vikipeedias olevad tiitlid – ajaloolane, koduloouurija ning muuseumiomanik – aga kohmetuma. «Ma olen lihtsalt ajaloohuviline,» arvab ta.

Kui talle pakuti tööd Järvamaa muuseumi teadusdirektorina, Mülts keeldus. «Mis direktor mina olen,» põhjendas ta. Teadusjuht kõlas tagasihoidlikumalt ja sellega ta soostus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles