Pähkliallergikutel jääb šokolaadivalik kitsamaks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 21.09.2016
Kamatahvlid, vaarika ja mustsõstraga. 
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 21.09.2016 Kamatahvlid, vaarika ja mustsõstraga. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Magusatootja AS Kalev hoiatab tarbijaid, et alates 31. juulist võivad mitmed Kalevi šokolaaditooted sisaldada jälgi maapähklist ehk tegemist on toodetega, mis siiani seda ohtu ei sisaldanud.

Maapähkliohu lisandumine šokolaaditoodetele on seotud maapähklite kasutusele võtmisega šokolaadi tootmisliinil. Nii võivad kõik Kalevi šokolaaditahvlid, assortiikompvekid ja ka šokolaadimedalid ning kamatahvlid, mis on valmistatud pärast 31. juuli, sisaldada jälgi maapähklist.

"Kõigi selliste toodete märgistusele on lisatud nõuetekohane ohulause. Kuna maapähkli puhul on tegemist väga tugeva allergeeniga, juhib tootja veel eraldi tähelepanu sellele, et alates 31. juulist lisandub maapähkliohuga toodete hulka veel terve rida selliseid maiustusi, millel siiani nimetatud oht puudus," rõhutab AS Kalev BNSi vahendusel.

Tootja soovitab kindlasti lugeda pakendil olevat märgistust. "Kui allergiline on keegi sinu pereliikmetest, sõpradest või tuttavatest, siis ütle ka neile, et nad pööraksid senisest suuremat tähelepanu Kalevi toodete pakenditel olevale märgistusele," lisas tootja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles