Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeilne Eesti Päevaleht kirjutab, et regionaalminister Vallo Reimaa on hakanud koos mitme regionaalpoliitika eksperdiga välja töötama uut regionaalhalduse korraldust, mis näeb ette, et maavalitsused jäävad alles vaid nendesse kohtadesse, kus praegu asub näiteks ringkondlik politseiprefektuur või maksu- ja tolliameti piirkondlik keskus.

Kui minister Reimaa toetuse pälvinud plaan saab ka valitsuse heakskiidu, jääb maavalitsus alles Jõhvi, Tartusse, Tallinnasse ja Pärnusse.

Samal päeval Järvamaad külastades kohtus minister Reimaa ka kolme taasiseseisvunud Eesti aegse Järva maavanemaga, kes olid Arvo Sarapuu, Theo Aasa ja Üllar Vahtramäe.

Reimaa nimetas maavalitsuste kadu ennustavat artiklit tööõnnetuseks, mis ei vasta tõele. «Tõele vastab see, et komisjon käis koos ja arutas teemat, kuid ei midagi rohkemat,» sõnas ta.

Reimaa ütles, et komisjon töötab maavalitsusi puudutavad seisukohad välja sügiseks ja tutvustab neid erakondadele, et saada poliitiline heakskiit.

Järva maavanem Üllar Vahtramäe ütles, et maavalitsuse küsimusega tegelemine on igati tervitatav, sest muutusi selles valdkonnas on vaja. «Meie eelarve on juba kuus aastat sama suur, aga sedasi ei saa edasi minna,» põhjendas ta.

Vahtramäe meelest võib edaspidi osa maavalitsuse ülesandeid üle minna omavalitsuste liidule. «Nii ei saa, et kaotame maavalitsused ära ja töö jääb tegemata,» lisas ta.

JÄRVA TEATAJA, 9. AUGUST 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles