Hääletajad kummaliste kohtade ringreisil: Litsmetsas käidud, Tupe tehtud, Noku jääb vist käimata

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval algas XVII Tartu Üliõpilaste Looduskaitseringi hääletusvõistlus “Kas tunned maad”. Tartus Hurda pargis registreerus võistlusele 9 paari, kes nüüd seiklevad juba hääletades mööda Eestit. 

Järva teataja tabas täna Järvamaalt Tallinna-Tartu maantee äärest hääletamast Lauri Lasimeri ja Merle Kurvitsa. Lõuna-Eesti oli asjaosalistel juba selja taha jäänud ning eesmärgiks oli Matsimäe järve äärde jõuda ning sealt Harjumaale liikuda. Vaata videot!

Kokku oli Järvamaal viis punkti, mida hääletajad pidid läbima: Tarbja, Noku, Kareda, Tupe ja Matsimäe.

Kui Laurile oli see juba kuues häälestusvõistlus (neist kolm on ta oma kaaslasega ka võitnud), siis Merle oli võistlusel pöidlaküüti kasutades reisimas esimest korda. Üldse polevat ta eriline hääletaja. 

Esmaspäeval said hääletajad autodele hääletamise vaheajal jalutada kokku 28, teisipäeval aga juba 34 km. Kahe päevaga viis neid edasi oma paarteist autot, mille juhtideks eestlaste ja venelaste seas ka näiteks üks hindu. 

"Kolmapäev on seni kulgenud päris hästi. Kõndima oleme pidanud vaid 7 km," tunnistas Lauri Lasimer täna. "Eks pea arvastama ka sellega, et meil on ca 60 km juba jalgades ning mida kilomeeter edasi, seda raskemaks muutub ka seljakott. Keha lihtsalt väsib. Sellisel võistlusel on aga iga mitut arvel."

Üritus näeb ette üle 70 eri punkti külastamist, kasutades selleks vaid autoküüti. Sel aastal lähtuvad kõik punktid teemast “Karvased Eesti paigad”, mis avab meie keele mahlase varalaeka kohanimede kaudu. Võistlus lõppeb traditsiooniliselt Viljandi Pärimusmuusika festivali esimesel päeval, neljapäeval, autasustamisega kell 20 Rohelisel laval.  

Hääletusvõistlus toimub sel aastal juba 17. korda ning osaleda saavad segapaarid, kes läbivad võimalikult palju ette antud punkte. Sel aastal on kohad tavapärasest intrigeerivamad, hõlmates enda seas Eestimaa mahlakaid kohanimesid Ihastest ja Ihamarust Nilbõ külani. Enim karvaseid kohti läbi hääletanud paar saab preemiaks Pärimusmuusikafestivali passid, uhiuued teedeatlased ning muudki.

Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering on tudengiorganisatsioon, mis tähistab sel aastal oma 60. aastapäeva. Aasta ringi korraldatakse erinevaid harivaid ning meeleolukaid seminare, matku ja muid üritusi huvitavatel ja päevakajalistel teemadel.

Rohkem infot võistluse kohta siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles