Läti numbrimärgiga sõiduk äratab kahtlust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna politseinikud Paides liikluskultuuri kontrollimas.
Tallinna politseinikud Paides liikluskultuuri kontrollimas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaalmeedias Facebook on inimesed sadu kordi jaganud postitust, mis hoiatab Järvamaal ringi liikuvast Läti numbrimärgiga sõiduki eest.

Grupis «märgatud järvamaal.» avalikustati eile postitus, kus postitaja kirjeldab halli mahtuniversaaliga liikuva kahe naise ja ühe mehe eest. Opeli registreerimismärk on JT 7996 ning postitaja kinnitusel üritavad nn kauplejad inimese kodu uksest sisse saada, kui nendega vestlema hakata. «Räägivad väga puist vene keelt,» kirjeldab postitaja.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu sõnul pole neile selle auto ega juhtumi kohta teadet laekunud. Küll aga jõuab nendeni aeg-ajalt teavet inimeste kohta, kes käivad ukselt-uksele tooteid müümas. «Tihtipeale sõidetaksegi linnast linna ning talust tallu, pakkudes müügiks mootorsaage, riideesemeid, patju-tekke, küsitakse raha kütuse jaoks,» kirjeldab ta. Toomsalu soovitas kõigil, kes peavad sellist teguviisi häirivaks või tekib kahtlus tegevuse ebaseaduslikkuses, teada anda juhtumist hädaabinumbril 112. «Mida kiiremini detailne info politseini jõuab, seda suurem on tõenäosus, et politseil õnnestub nii sõidukit kui ka sellega liikuvaid inimesi kontrollida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles