Kaalepi lastelaager püsib juba 11. aastat vabatahtlike entusiasmil

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Albu vallas kogub populaarsust Kaalepi laste- ja noortelaager, mida peeti tänavu juba 11. korda. Vabatahtlike abil tegutsevasse laagrisse soovivad järjest enam pääseda ka naabervaldade noored.

Pikaajalised laagrikasvatajad Tiina Kask ja Sirle Gunin räägivad, et laager tekkis mõttest meelitada lapsed kodust välja. «Mõte oli selles, et nad saaksid ilma näha,» lisab Gunin. Kask jätkab, et alguses tegid nad lihtsalt ühepäevase matka ja telkisid. Mida aasta edasi, seda pikemaks matkad venisid. Viimastel aastatel on laagris oldud viis päeva.

Laagreid on enamasti peetud kodukandis. «Valgehobusemägi, Kassiaru talu, Matsimäe, Simi­salu,» loetleb Kask paiku, kus noortega käidud on. Nagu laagripaigad, on ka laagris harrastatavad tegevused erisugused. Aastate jooksul on lapsed ja noored saanud proovida nii paintball`i  kui ka enesekaitsetreeninguid, tegeleda käsitööga, käia metsas nii-öelda ellujäämisretkedel, etendada näidendeid ja luua laagrilaule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles