Tirts, kes õppis juba lasteaias olümpiavõiduks Eesti hümni pähe

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu

Loo pealkiri on eksitav. Pole ju sihvakas (175 cm) Emili Liis Osula (14 a) enam mingi tirts. Ometi oli just tema see, kes juba Sookure lasteaia aegu õppis pähe Eesti hümni, et tulevikus oleks seda suurvõistluste autasustamistel hea kaasa laulda.

Võib-olla kõlab lapsiku unistusena, kuid lapsikust pole seal karvavõrdki. Spordimaailmas sihikindlalt ülespoole rühkiv Emili Liis säras sel aastal «TV 10 olümpiastarti» võistlussarjas. Nägi aasta otsa vaeva, tegi teoks oma suure unistuse ja võis finaaletapilt soovi korral koju sõita auhinnaks saadud jalgrattaga. Vanemate tüdrukute arvetuses võidetud mitmevõistlusega kirjutas ta oma nime selle kuulsusrikka, tänavu juba 46. hooaja lõpetanud sarja autahvlile. Selle kõige nimel tasus ajutiselt loobuda isegi nutitelefonist ja sotsiaalmeedias pealetulevast infovoost.

On lootust, et kui kõik läheb plaani järgi, saame aastate pärast Emili Liis Osulat ETV arhiivkaadrites rääkimas kuulda. Nii nagu oleme näinud ja kuulnud meie praeguseid spordisangareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles