Valamu äravoolus hakkas kasvama arbuus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuus valamuaugus
Arbuus valamuaugus Foto: Lugeja foto

Kui nõusid peseb nõudepesumasin ning köögivalamus kodukeemiat ei kasuta, võib juhtuda, et valamu äravoolust saab sünnikodu arbuusitaimele.
 

Nii juhtus ka Öötlas elava Merlyn Sirelbuga, kes märkas pärast eelmisel nädalal valamuaugust midagi rohelist. Suuremat tähelepanu ta sellele ei pööranud, sest kiired tööpäevad ning toimetamised koduaias võtsid oma aega.

«Nõusid peseb nõudepesumasin ning valamu puhastamiseks kasutan sidrunit või äädikat,» täpsustas ta. Kuna lapsed olid suvepuhkust veetmas kodust kaugemal, oli ka nõusid vee all loputada vähevõitu.

Paar õhtut hiljem oli aga arbuusitaim nõnda suur, et ignoreerida polnud teda enam võimalik. Uudishimu ei andnud rahu ning ettevõtlikult tõmbas ta taime välja. Juure otsas olev seeme andis kahtlusele kinnitust, et tegemist on tõesti arbuusiga.

Naljatades on Sirelbu ristinud taime valamuarbuusiks. «Kes teab, äkki hakkab saaki ka andma,» viitas ta asjaolule, et taim on nüüdseks leidnud uue kodu mullas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles