Hoffmanni villa vare häirib ikka linnapilti

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna sissesõidul paremat kätt jääv endise Hoffmanni villa vare riivab silma ka 13 kuud pärast põlengut.
Paide linna sissesõidul paremat kätt jääv endise Hoffmanni villa vare riivab silma ka 13 kuud pärast põlengut. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi endise KEA keskuse hoone ehk kunagise Hoffmanni villa põlengust eelmise aasta 9. juulil on möödas üle aasta, riivab vare siiani linna sisenejate ja sealt väljujate silma.

Kuigi juba aprillis esitas Paide linnavalitsus kohtule paberid, milles avaldas soovi, et endise KEA keskuse omanik viiks lammutuse lõpule tänavu 1. juuliks, siis nii ei juhtunud, sest kohus lükkas puhkustele viidates otsustuse oktoobrisse. Seega suure tõenäosusega enne seda ei näe vare juures ka mingeid muutusi.

Paide linnapea Siret Pihelga selgitusel on põlenud hoone lammutus kahjuks edasi lükkunud seoses sellega, et omanik vaidlustas kohtus linnavalitsuse korralduse lammutada puitkonstruktsioonid märtsi lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles