Arvamusfestivalil leidub koht ka koertele

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Leppoja/ Järva maavalitsus

Paidesse arvamusfestivalile tulijad ei pea oma neljajalgseid sõpru koju jätma ega ka palaval suvepäeval mööda linna talutama, vaid saavad nad jätta avatud koerteparklasse. Lemmikutele mõeldud ala pakub festivali külastavatele koertele päikesevarju ja meelerahu.

Parkla on avatud mõlemal festivalipäeval kell 12–17 ja on  kasutajatele tasuta. Lemmikute ala juures asub mobiilne loomakliinik, mis pakub vajadusel loomadele igakülgset abi.

Festivaliala eestvedaja Ülle Mülleri sõnul on koerteparklasse oodatud kõik väikesed ja suured sõbrad, kes on sõbralikud ja sotsiaalsed ning harjunud omanikku rahulikult võõras kohas ootama. Samuti peab koer olema terve, taluma teiste koerte läheduses viibimist ning mitte häirima teisi haukumise või muu stressist tingitud käitumisega.

Kuigi koeri jälgivad vabatahtlikud, pole koerteparkla puhul tegemist hoiu või hotelliga. „Festivali korraldajad ei toida, jaluta, mängi ega suhtle sinna hoiule toodud koertega,“ selgitab Müller. Seetõttu soovitatakse tuua koer parklasse koos oma puuri või aseme ja jooginõuga, millega ta on harjunud ning mis on talle mugav ja turvaline.

Kui kellelgi need maha ununevad, on siiski alal igaks juhuks olemas mõni kuut, madratsid, jooginõud ja ketiotsad.

Müller lisas, et koeraomanikul tuleb meeles pidada, et ta vastutab täielikult oma koera parklas viibimise ajal tema heaolu ja tervise eest ning korvab kõik koera tegevuse tagajärjel tekkinud kahjud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles