Otseülekanne arutelult: millist maakonnakeskust me tahame?

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Milline võiks olla Eestis ainulaadne maakonnakeskus, mis haarab kaks linna, kutsub kaasa mõtlema arvamusfestivali arutelu «Kaks linna, üks maakonnakeskus» täna, kell 16.00–17.30 festivali Äärealal Wabalinna maja kõrval Tallinna 9s.

Järvamaa arenduskeskuse teatel on arutelul «Kaks linna, üks maakonnakeksus» rõhuasetus sellel, kas ja kuidas käsitada Paidet ja Türi ­ühtse maakonnakeskusena ja mida see tähendab nii omavalitsuste juhtimisele kui ka piirkonna elanikele.

Arutelu keskpunkt on kahe linna arengutel ja koostööl: millised märksõnad iseloomustavad naaberlinnade koostööd ja milliseid valdkondi saaks arendada.

Arenduskeskus selgitab, et praegu kavandavad Paide ja Türi teenuseid oma elanikele pigem eraldi kui koos, kuigi Järvamaa on täpselt nii suur, et seda tasuks paljudes aspektides vaadelda ühe toimepiirkonnana.

Samuti tuleks  ressursse plaanida koos ja leida praktiline koostöömudel. Ka pole Järvamaal kahe linna läheduse tõttu välja kujunenud üht tugevat keskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles