Äike möllab Järvamaal, kas Paidet ilmataat hoiab?

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike Viljandimaal Kõpu vallas
Äike Viljandimaal Kõpu vallas Foto: Martin Klamp

Kuigi Paides paistab päike ja kõu kõmab eemalt, annab välgunoolte kaart reaalajas kinnitust, et äike on Järvamaale kohale jõudnud.

Kõige intensiivsem on kella 15.30 paiku olnud äike Koigi-Rakke liinil.

Vaata reaalajas äikesekaarti siit

Ilmateenistus on andnud tänaseks pärastlõunaks ning ööseks mandri-eestile äikesehoiatuse.

Asukohapõhise prognoosi järgi on aga vihmavõimalus arvamusfestivali võõrustavas Paides suurim kella 18ni õhtul. Pärast seda peaks olema taas päikesepaisteline ilm.

Hoiatuse kohaselt kaasnevad äikesega rahe ja pilvealused tuulepuhangud, mis võivad ulatuda 20-25 m/s, ning kohati ei ole välistatud, et tekib tromb. Mandri-Eestis püsib suur äikeseoht ka öösel.

Päästeamet soovitab jälgida ilma ning ilmaolude tõsisel muutumisel võimalusel väljas mitte liikuda. Samuti kutsub päästeamet tähelepanelikkusele liiklejaid, sest tugev tuul võib murda puid, mis võivad kukkuda teele.

Öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Sajuhood, äike ja pilvealused tuulepuhangud võivad olla kohati tugevad. Puhub lõuna- ja kagutuul, hommikust alates edelatuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja tuleb 15–20 kraadi.

Homme päeval püsib pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab hoovihma ja on äikeseoht. Puhub edelatuul 5–11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja tuleb 18–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles