Öösel räsis torm enim just Kesk-Eestit

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti valvepressiesindaja Kristi Kais ütles, et lähtudes väljakutsete arvust ja tormi kulgemise teest jälgides, võib öelda, et enim räsis maru just Järvamaad.

Valdavalt kukkusid murdunud puud teedele, aga oli ka majadele kukkunud puid. Üle Eesti süttis esialgsetel hinnangutel just välgu tabamusest ka kolm eluhoonet: Rapla-, Jõgeva- ja Lääne-Virumaal. Kokku oli üle Eesti päästjatel 12 tunni jooksul ehk õhtul 20st hommikul 8ni 133 väljakutset, millest 38 oli Järvamaalt ja neist omakorda 31 seotud teele või elektrijuhtmetele murdunud puudega või purunenud elektrijuhtmetega, ütles  Kristi Kais.

Järvamaal oli enim väljakutseid Albu, Ambla, Koigi ja Paide vallas. "Suurem puudekoristus lõpetati kella 22.30ks, aga päästjad käisid abis ka nelja liiklusõnnetuse tagajärgede likvideerimisel," lisas Kais.
Väljakutsete arvust lähtudes tekitas maru suuremat kahju ka Lääne-Virumaal ning vastu hommikut Valgamaal.

Kais soovitab ka täna kodunt lahkudes kõik elektriseadmed välja lülitada kas siis seinast välja tõmmates või kilbist välja lülitades, sest täna pärastlõunaks peaks praegu Venemaale jõudnud torm otsa ringi pöörama ning Kesk-Eesti kohale tagasi jõudma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles