Galerii: Käravete külas rebis torm katuse kümmekonnalt majalt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige suuremat kahju tegi eileõhtune torm Ambla vallas Käravete külas.

Ühel kortermajal rebis marutuul katuse ja peksis puruks ligemale poole maja akendest. Räsida said veel kahe kortermaja katused ja hulgaliselt aknaid. Suurema osa majade ligiduses olevatest puudest murdis torm puruks või rebis juurtega maast välja. Langenud puude ja lendu läinud eterniitplaatide tõttu said seal kannatada ka mitu autot.

Tõsist kahju kannatas ka Käravete ligiduses olev talu, kus tormis said kannatada nii elumaja kui kõrvalhooned. Kannatada said kaks hoovis seisnud autot. Kasvuhoonest on järele jäänud üksnes hunnik klaasikilde.

Märjandi külas said tormis kannatada talumaja, kaks kõrvalhoonet, kasvuhoone ja kaks autot.
Märjandi külas said tormis kannatada talumaja, kaks kõrvalhoonet, kasvuhoone ja kaks autot. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Perenaine selgitas, et laupäeva õhtul oli sealkandis väga ilus ja soe ilm, seetõttu istusid nad perega suveköögis. Järsku ilmusid taevasse mustad pilved ja kümmekonnaks minutiks läks nii pimedaks, nagu oleks öö kätte jõudnud. Oli kuulda üksnes mürinat. Kui maru järele andis, nägi pererahvas, et torm oli laastanud kõiki hooneid.

Täna hommikul oli hulga ümbruskaudseid inimesi tulnud neile appi tormikahjusid likvideerima.

Ambla vallavanem Rait Pihelgas ütles, et hoolimata Käravete külas avanenud trööstitust pildist, oli ta esimene mõte: „Jumal tänatud, et ükski inimene vigastada ei saanud.“ 
Pihelgas selgitas, et kuna tuul pillutas akendesse puuoksi ja eterniitplaate, siis tuleb olla tänulik selle üle, et kõik inimesed on elus ja terved. 
Pühapäeva õhtuks olid kohalikud inimesed mitmed katused eterniitplaatide ja kilega nii palju lappinud, et vesi majja ei pääseks. 
Pihelgas tunnistas, et kõige suurem mure on tormis enim räsida saanud kortermajaga, kus praegu elab sees ainult üks inimene ja ühes korteris käib remont. Ta selgitas, et täna õhtuks on ka selle maja tarvis vajalik puitmaterjal ja present olemas, et vihmavesi majale rohkem kahju ei teeks. 
Pihelgas ütles, et koostöös teehooldajaga hakatakse seejärel külast tormimurdu likvideerima, sest paljud puud ei pidanud marule vastu. „Kui Käravetel asjad korda saavad, siis peame vallas ka teiste suurte majade juures olevad puud selle pilguga üle vaatama, et nad järgmise tormi ajal majadele ja inimestele ohtu ei kujutaks,“ lisas ta. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles