Raamatukogu läheb sügisele vastu uue hinnakirjaga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Reelika Marrandi on rõõmus, et raamatukogu haakus mõttega innustada lapsi lugema koeraga, tema teeb seda oma Zaffiga, kellel selleks litsents ette näidata. Pildistamise tarvis loeb koerale ette Türi põhikoolis teises klassis õppiv Elisabeth.
Türilane Reelika Marrandi on rõõmus, et raamatukogu haakus mõttega innustada lapsi lugema koeraga, tema teeb seda oma Zaffiga, kellel selleks litsents ette näidata. Pildistamise tarvis loeb koerale ette Türi põhikoolis teises klassis õppiv Elisabeth. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi raamatukogu juhataja Astrid Karpender ütles, et tasuliste teenuste hinnad kehtisid aastast 2011 ja neid ei ole seoses elukalliduse tõusuga muudetud. "Uue võimalusena lisandus tasulistesse teenustesse teavikute ja dokumentide kiletamine," vahendab juhataja selgitust Türi valla koduleht.

Raamatukogu osutab kuute raamatukogu põhitegevusega mitte seotud tasulist teenust: paljundamine, printimine, skaneerimine, faksi saatmine, avalikus internetipangas arvutite kasutamine ja teavikute või dokumentide kiletamine. Hinnakirjaga saab tutvuda SIIN.

Septembrikuu toob muudatuse ka Oisu raamatukogu lugejatele, sest siiani oli raamatukogu avatud septembrist maini igal laupäeval. Alates 1. septembrist 31. maini on Oisu raamatukogu laupäeviti avatud aga kaks korda kuus, s.o kuu teisel ja viimasel ja laupäeval kell 10-14. Suveperioodil, 1. juunist 31. augustini oodatakse lugejaid tööpäevadel kell 10-17.

Astrid Karpenderi sõnul tehti lugejauuring, millest selgus, et laupäeviti kasutavad Oisus raamatukogu väga sageli 10 ja tihti 15 vastajat. Kokku küsitluses osalenud 74st inimesest 26 ei külasta raamatukogu laupäeviti üldse ning harva ja väga harva teevad seda 23 vastanut. "Vaatasin statistikast, et kõige enam kasutataksegi raamatukogu Oisus kuu teisel laupäeval. Kellele ei sobi see aeg, saab raamatukogus käia kuu neljandal laupäeval. Raamatukogu laupäevaste aegade muutmise tingis ka vajadus raamatukoguhoidjate tööd paremini korraldada, " lisas Karpender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles