Näitusel on väljas värvilised mõtted

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja.
Türi kultuurimaja. Foto: Allikas: www.tyri.ee

Neljapäeval, 24. augustil kell 16.30 avab Türi galerii uue näituse:  Uno Roosvaldi "Värvimõtted".

Rannamaastik on olnud Roosvaldi loomingu pealiin juba õpingute ajast. Motiive ammutab ta karmist ja kargest põhjamaisest loodusest, valides Eesti saarte ja rannikute kõrval reisisihtideks ka kaugemaid paiku, nagu Holland, Norra, Ojamaa, Rootsi, Taani, Iirimaa, Island, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania.

Sobiv aines leitud, võtab Roosvalt maastiku lahti, analüüsib seda lugematuid kavandeid joonistades ning paneb kokku uueks kujundiks.

Eriti südamelähedaseks on Roosvaldile kujunenud kale maastik kodumaises Kihnus. Tema loomingus ühinevad detailitäpsus ja monumentaalsus, (rahvus)romantika ja igavikulisus. Aastate jooksul on mõneti teisenenud kunstniku väljendusviis, ent määravaks on ikkagi jäänud kujundiselgus, tõsine, karge ja pühendunud suhe kujutatavasse.

Alates 1990. aastaist, mil maailm avardus, on ta oma loomingusse liitnud inspireerivaid muljeid ja elamusi ka teistelt Lääne- ja Põhjamere rannikumaadelt, hilisemas loomingus Itaalia ja Prantsusmaa.

Näitus "Värvimõtted" jääb Türi kultuurikeskuses avatuks kuni  29. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles