Järvamaa kultuurihiie 25. sünnipäeva tähistatakse perepäevaga

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2DK: J
2DK: J Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

3. septembril 2017 tähistatakse Vargamäel perepäevaga maakonna kultuurirahva jaoks püha paiga, Järvamaa kultuurihiie 25. sünnipäeva.  Perepäevale  on koos lähedastega oodatud nii kultuurihiide puu istutanud inimesed ning kollektiivid kui ka kõik teised kultuurihuvilised inimesed Järvamaalt ja kaugemalt.

Muuseum avab uksed kell 10, kell 11 alustavad Järvamaa kultuuripreemiate laureaatide juhendatavad töötoad ja kell 13 algab kontsert.

Järva maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Annely Erm ütles, et lisaks Järvamaa kultuuripreemia saanute veelkordsele esiletõstmisele on soov selle üritusega ainulaadsele hiiele laiemat tähelepanu tõmmata. Kavas on erinevad töötoad, jutuvestmine, kontsert ning kultuuripreemia laureaatide jäädvustamine nende puude juures. Töötubade juhendajaks on loomingupreemia laureaadid Ülle Kuldkepp ja Resa Tiitsmaa, kohalegende jutustavad Age-Li Liivak ja Tiit Tammleht.

Kontserdil saab näha tantsu, kuulda pillimängu ja laulu. Üles astuvad lapsed, noored ja vanemad ning kõik esinejad on mõne kultuuripreemia pälvinuga seotud või lausa laureaadid ise. Esinevad Lehtse kammerkoor, Thea Kristal, tantsurühmad Riikar, Loomisel, Alleaa, Jürid-Marid ja Karap, Paide meeskoor, ansambel 5P, kollektiiv nimega Luha 9, karmoškasõbrad, perekond Pilipenko.  Üle pika aja saab näha-kuulda segakoori Uisapäisa. Ründo Mülts räägib hiitest. Etteastete vahel on kavas usutlused kultuuripreemia laureaatidega. Ilusa ilmaga toimuvad tegevused õues ja kontsert kultuurihiie laval, vihma korral siseruumides.

Järvamaa kultuurihiis asub Vargamäel Tammsaare-Põhja talu alal. 1992. aasta kevadel, jüripäeval istutasid Järvamaa kultuuripreemia laureaadid kultuurihiide esimesed puud. Kuni 2000. aastani andis kultuuripreemiad välja Järva Maavalitsus ja alates 2001. aastast annab kultuuripreemiaid Järvamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles