Ettevõtted võivad kandideerida Rootsi äriauhinnale

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome, Tornio 13.10.2015
Tornio linnavaade. Soome-Rootsi teeviit.
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Soome, Tornio 13.10.2015 Tornio linnavaade. Soome-Rootsi teeviit. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Algas kandideerimine ettevõtluskonkursile Rootsi Äriauhind 2017, millega julgustatakse Eesti ettevõtteid oma Rootsi kolleegidega rohkem koostööd tegema ning välisturgudele laienemise peale mõtlema.

Tunnustuse eesmärk on väärtustada kahe riigi vahelist head ärikliimat ja tugevat ettevõtluskoostööd. “Rootsi ja Eesti ettevõtluskultuuri iseloomustavad märksõnad, nagu rahvusvaheline koostöö, innovatsioon ja märkimisväärne panus ühiskonda,” ütles Rootsi Kuningriigi suursaadik Eestis Anders Ljunggren.

Ljunggreni selgitusel on Rootsist saanud Eesti suurim välisinvestor ja olulisim ekspordi sihtriik. Rootslased on investeerinud Eestisse ligi viis miljardit eurot, mida on rohkem kui üks neljandik Eestisse tehtud otseinvesteeringutest. “Ühine seljatagune on tugev, ent julgustame Eesti ettevõtjaid veelgi enam üle mere naabritega koostööd tegema ning välisturgudele laienemise peale mõtlema,” lisas Ljunggren.

Ettevõtteid tunnustatakse tänavu kolmes kategoorias:

Jätkusuutlik kasv ja vastutustundlik ettevõtlus

Tehnoloogiline innovatsioon

Aasta noor ettevõtja

Igas kategoorias on võimalik konkursile esitada nii oma ettevõtet kui ka algatust või ettevõtjat, kelle tegevust on märgatud. Rootsi eksportnõukogu Eesti esinduse juhi Janar Suti ütlust mööda pole kandideerimiseks oluline ettevõtte tegevuse seotus Rootsiga, vaid soov tõmmata ühiskonna tähelepanu vastutustundlikule arengusuunale ettevõtluses, tõsta esile innovaatilisust ja rahvusvahelise koostöö olulisust.

Kandideerimiseks on vaja täita avaldus ja saata see hiljemalt 14. septembriks Rootsi eksportnõukogu esindusele Eestis. Võitjad tehakse teatavaks 10. oktoobril Kumus toimuval rahvusvahelisel konverentsil ja auhinnagalal, kus osaleb ligi 200 ettevõtjat ja arvamusliidrit üle Euroopa.

Rootsi Äriauhind 2016 konkursil pälvis silmapaistva tehnoloogilise innovatsiooni auhinna tervisetehnoloogiate arenduskeskuse meetod globiinilukk (GlobinLockTM). Vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtluse preemia vääriliseks tunnistati kohvitootja Coffee People. Noore ettevõtja auhinna pälvis Bikeepi kaasasutaja ja tegevjuht Kristjan Lind.

Rootsi äriauhinna konkurss on saanud alguse 2006. aastal Leedust. 2009. aastal eseimest korda Eestis korraldatud konkurssi korraldavad Rootsi eksportnõukogu ja Rootsi suursaatkond Eestis. Üritust toetavad Ericsson, Volvo Estonia, Telia, AJ Tooted ja Rootsi kaubanduskoda.

Kandideerimisinfo: www.swedishbusinessawards.com   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles