RAF bussid külastasid vanatehnika varjupaika

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna väisas Järva-Jaani vanatehnika varjupaika seltskond retrotehnikahuvilisi, kes on omale sõiduriistaks soetanud vana RAF bussi.

Enne külaliste saabumist ajas varjupaiga peremees Tuve Kärner garaažist välja ka oma RAF-i ja tutvustas seda kui pidupäevasõidukit. Erinevalt paljudest teistest Kärneri juures pensionipõlve veetvatest sõidukitest, on see täitsa paugupill ning viib vajadusel ühest kohast teise. Sõidukil on registreerimismärk küljes ja tehnohooldus läbitud. "Naljatame, et see on siin VIP-ide sõiduk, sest eks see olnud kunagi Tamsalu EPT-s ka ikka rohkem ülemuste sõiduriist," selgitas ta.

RAF-id on meie lõunanaabrite lätlaste au ja uhkus. Neid toodeti Jelgavas. Kärneri sõnul on neil aga peal Volga mootor, mis tegi sõidukite suhte Eesti ja Järvamaal Koerus asunud Volgade autoremonditehasega paratamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles