Poliitikud piilusid sisse igast aknast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nende pilgud jälgisid inimesi kõikjal: tööl, kodus, spordisaalis, kohvikus ja tänaval, isegi ühissõiduki akendest piilusid nad sisse. Need meeste ja naiste pilgud olid lubavalt naeratavad, keskendunult tõsised või väärikalt uhked.

Üleelusuurused portreed lühilausetega ja poliitikute silmades olev emotsioon(itus) iseloomustas Järvamaa politiilise välireklaami aega.

See aeg sai eilsega läbi, mis tähendab, et enam ei pea hommiku- või lõunasööki nautides, spordisaalis või töölaua tagant pilku tõstes läbi ruloovahede poliitikute suurtesse silmadesse vaatama või neilt pilku kõrvale pöörama.

Pole teada, kuidas mõjusid nende pilgud ja naeratused kandideerijatele, kuid nii mõnigi «pideva jälgimise» all olnud järvalane tunnistas teatavat ebamugavust.

Kui mugavaks või ebamugavaks kujuneb volikogudesse pürgijatele ning valijatele eile alanud aktiivne valimiskampaania, pole teada. Kindlasti jagub sellesse kuusse naeratuse saatel antud lubadusi, püüdlusi end tegusana tõestada, värvilisi õhupalle ja pastakaid ning kõike seda, mis aktiivse valimiskampaania juurde kuulub. Kindlasti on neidki, kes kuulutavad, et «valimiste pärast» ei tee nad midagi. On ka neid, kes ei teegi.

Milline tegutsemine valijatele sümpaatseim tundub, näeb juba 15. oktoobri hilisõhtul, kui selguvad valimistulemused. Ja siis selgub ka, kelle pilkudes on naeratust, tõsidust või uhkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles