Maavanem kandideerib Paide linnapeaks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Aasma
Alo Aasma Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suur-Järvamaa valimisliidu Paide kandidaadid kinnitasid valimisliidu linnapeakandidaadiks varem sel kohal töötanud ning praegu maavanemana ametis oleva Alo Aasma.

Alo Aasma sõnul on ekslik arvata, et Järvamaal kehvasti välja kukkunud haldusreform puudutas vaid Järva valda, sest tegelikult jäi Paide linn Eesti kõige väiksemaks maakonnakeskuseks.  „Kui sul pole kaalukust, pole sul ei finantsvõimekust suuremate investeeringute tegemiseks ega maksa su sõna kahjuks ka Tallinna võimu- ja ametkondade koridorides, kus on vaja seista siinsetele elanikele oluliste riiklike teenuste kättesaadavuse pärast,“ märkis Aasma.

Ta põhjendas linnapeaks kandideerimist soovidega, et et ükskord riigigümnaasiumi saaga lahenduse saaks,  et haigekassa enam ei kärbiks haiglas pakutavad  teenuseid ja ambulatoorse vastuvõtu mahtusid, et maanteeamet ei sulgeks ARK bürood ja ega kaotaks B-kategooria juhieksamite tegemise võimalust, et riigiasutuste Tallinnast väljakolimisel ei peaks me leppima kõige väiksemaga, kui tuua välja vaid viimase kahe aasta jooksul juhtunut, ning  just seepärast on oluline, et omavalitsusel oleks kaalu ning selle sõna maksaks.

Ta tõi välja, et kolmandik Järvamaad puudutavatest otsustest sünnib Tallinnas ning kõige väiksema maakonnakeskuse tiitel on väga kehva stardiplatvorm, millega Tallinnas Järvamaa eest seista.„Gümnaasiumi- ja kutseharidus, tervishoid, ühistransport, maakonna ühiste arengusuundade vedamine on valdkonnad, mis on niikuinii juba ammu omavalitsusteülesed ning Paide peab siin maakonnakeskusena suutma ka  suuremat pilti näha, seda enam, et viimastel aastatel on Paides poliitiline fookus olnud just sisemiste probleemidele suunatud,“ ütles Aasma.

Valimisliit Suur-Järvamaa  läheb kohalikel valimistel välja oma nimekirjaga kõigis kolmes haldusreformi järgses Järvamaa omavalitsuses ning küsida valijatelt mandaati maakonnasuuruse omavalitsuse moodustamiseks Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles