Eurovisioonivõitja esineb Kirna mõisas ainulaadse kavaga

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto hingelaulik Peia kontserdilt Kirna mõisas
Foto hingelaulik Peia kontserdilt Kirna mõisas Foto: Silvi Lukjanov

Laupäeval Kirna mõisas koos tütrega esinev Dave Benton on mõisas sage külaline, nii on ka kontserdil esitamisele tulevad laulud just sellele mõisale sobilikud, toimub ka oksjon.

Kirna mõisa üks omanikest Tuuli Org kinnitas, et kõik laupäeval Dave Bentoni ja tema tütre kontserdile tulnud saavad hingelise kogemuse, sest sest kava on koostatud ja laulud sellesse valitud just Kirna mõisa silma pidades. „Ühelgi varasemal kontserdil sellist kava kuuldud pole. Võin kinnitada, et tegemist on ainulaadse just meie mõisas esinemise jaoks loodud projektiga,” teatas ta.

Seda enam, et Dave Benton on mõisas väga palju käinud. Mõisa toimetuste ja selle väelise võimega on ta tuttav juba varasemate omanike ajast, keda ta Orgi teada tundis väga hästi. „Dave on vaimse maailmaga väga hästi kursis olev inimene, kes töötas koos eelmiste omanikega,” lisas ta.

Ka Dave Bentoni esinemine mõisas koos tütrega on Orgi meelest väga sobilik. „Me ise peame pereväärtusi tähtsaks ja nii tundus ainuõige kutsuda nad koos tütrega. See ongi just see, mis teeb Kirna mõisas toimuvad kontserdid väärtuslikuks, äärmiselt südamlikuks ja soojaks,” nentis ta.

„Dave koos tütrega tuleb esitama sõnumiga ja hinge minevate lugudega kontserti. Meile ei tule esinema mitte ainult laialt tuntud Eurovisiooni võitja, vaid eelkõige isa ja hooliv inimene, lisaks sellele inimene, eks mõistab Kirna mõisast toimuvat ja tahab seda toetada,” lisas Org.

Pileteid kontserdile on veel saadaval, kuigi huvi Facebookis jagamiste järgi on sündmuse vastu äärmiselt suur. „Tundub, et justkui oodatakse piletiloosi tulemusi ja loodame, et siis kõik huvilised ikka kontserdile ka pileti osta saavad,” lausus ta. Praegu on veel 200kohalisse mõisasaali kohti, kuid kindlasti tulla tahtjatel soovitas Org pilet siiski ära osta. Tegemist on siiski heategevuskontserdiga, kus iga makstud euro läheb mõisa remondifondi ja selle eelarvest veel raha puudu. „Loodame selle puudujääva osa saada nii hooaja viimasena toimuva Dave Bentoni ja tema tütre kontserdiga kui ka pärast kontserti toimuva Siiri Kumari näitusel olevate fotode oksjoniga,” selgitas Org.

Et mõisa saali remonditööd hakkavad pihta juba kontserdile järgneval päeval, algavad Kirna mõisas tehtud fotode tühjendusmüügi oksjonil hinnad kümnest eurost.

Mõisa saali remont algab restauraatorite brigaadiga, kes hakkavad kõigepealt võtma seintelt värviproove. „Äkki tuleb sellise põhjaliku mõisa seinte, uste ja lagede uurimisega veel midagi põnevat välja,” lisas Org.

Laupäeval toimuma viimase kontserdiga tähistavad mõisa omanikud Reimo Lilienthal ja Tuuli Org ka nende 19. septembril täituvat kolmandat aastat mõisa ostust. „Tõmbame laupäeval toimuva kontserdiga kokku kohe mitmeid otsi, et uuest aastast alustada remonditud mõisasaalis uute ja veelgi rohkema sündmustekavaga,” lausus Org.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles