Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

• Paide linnavolinik ja Kuma raadio saatejuht Andres Põllu avaldas eile ennelõunal raadioeetris arvamust, et Paide kirik tuleks maha lammutada. «Tuleksin ise kirve ja kangiga sellele tööle appi,» sõnas ta.

«Avatud liini» saate teema oli, milline peaks tulevikus välja nägema Paide kesklinn, ajendatud linnavalitsuse kavast kesklinnas liikluse sulgeda ja taastada munakivitee.

Põllu kinnitas pärast saadet Järva Teatajale, et ei kiida linnavalitsuse plaani heaks ja kui tahetakse ajas sedavõrd palju tagasi minna, tuleks ka kirik maa pealt minema pühkida. «Siis saaksime ilusa vaate Vallimäele,» lisas ta.

• Laupäeval saavad kõik huvilised uudistada, kuidas Väinjärve kaldale maandub helikopter, kust tormavad välja K-komando mehed, kes näitavad, kuidas kurjategijal käed raudu pannakse.

Tegemist on politsei ja päästeameti eestvedamisel ning Koeru vallavalitsuse toel juba viiendat korda korraldatava kogu pere ettevõtmisega «Meie kaitsjad ja päästjad».

• Paide huvikeskus, mis kavatseb nimetada end uuest aastast kunstikooliks, kolib oma ajaloos esimest korda vastremonditud ruumidesse, mida korrastada kulus 1,25 miljonit krooni.

Paide huvikeskuse direktor Garis Pihelgas sõnas, et kool on olnud oma ajaloos suur kolija – Vallimäe juurest Posti 12 punasest majast Rüütli tänava puumajadesse ja siis Paide kultuurikeskusse –, kuid mitte kunagi remonditud ruumidesse.

Nüüd vähehaaval viib huvikool asju Laia tänava majja, kus tegutsevad ka Järvamaa keskraamatukogu, täiskasvanute keskkool ja Paide ühisgümnaasiumi vene õppekeelega klassid.

Et veel eile käisid maalritööd ja oli ühtteist teha, annavad õpetajad tunde Pihelga ütlust mööda veidi kola otsas, kuid lähinädala jooksul saavad kõik ruumid kasutuskorda. «Õppeklasse on sama palju kui kultuurimajas, aga ruumid on poole suuremad,» lausus ta.

Järva Teataja, 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles