Järgmisel nädalal külastavad Järvamaad Raplamaa kultuuritöötajad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kultuurikeskus
Paide kultuurikeskus Foto: Erakogu

19. ja 20. septembril tuleb Järvamaa kultuuriasutustega tutvuma üle 20 Raplamaa kultuuriinimese, kes suuremas osas on sealsete rahvamajade töötajad.

 

Raplamaa kultuuritöötajatel on tava  korraldada igal aastal õppereis mõnda Eestimaa paika, et saada kogemusi sealsest kultuurikorraldusest. Seekord tullakse Järvamaale.

Järva maavalitsuse kultuurispetsialisti Annely Ermi sõnul on Raplamaa kultuuritöötajad varem käinud Türil, seetõttu soovisid nad seekord kindlasti tulla Paidesse ning näha  erinevatel alustel tegutsevaid Järvamaa rahvamaju.

Nii külastavadki Raplamaa inimesed esimesel päeval Väätsa rahvamaja, tutvuvad Paide kultuurikorralduse ja kultuurikeskuse tööga, käivad Pärdi muusikaaias, raekojas, Wabalinna majas ja muid paiku, kus kultuuriüritusi korraldatakse. Lisaks tutvuvad nad Järvamaa muuseumi tegevusega ja kohtuvad kultuurinõukoja liikmetega.

20. septembril tutvuvad külalised Raplamaalt Päinurme rahvamaja ja muuseumiga, samuti Koeru rahvamaja ja Sargvere mõisa tegemistega ning teevad peatuse  Kilplaste teemapargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles