Järvamaa talu kandideerib parima mahetootja tiitlile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabaõhumuuseumis homme korraldataval leivapäeval selguvad konkursside «Parim mahetootja 2017» ja «Parim mahetoode 2017» võitjad. Kuue ettevõtte seast, kes kandideerivad parima mahetootja tiitlile, leiab ka Järvamaal tegutseva Raismikuoja OÜ.

Raismikuoja peremees Märtin Rõõmussaar tutvustas, et ettevõte toodab omakasvatatud teraviljadest jahusid, helbeid ja kruupe. Praegu on sortimendis 28 põhitoodet. Samuti pressivad nad oma kasvatatud õlikultuuridest külmpressõlisid.

Talul on maad 200 hektarit: 100 Järvamaal ja 100 Pärnumaal. Kui Märtin Rõõmussaare vanaisal olid kõik mahepõllud, siis nüüd on need mahedad vaid Järvamaal. «Lihtsalt kõiki mune pole mõistlik ühes korvis hoida ja ütleme siis nii, et kuskilt peab ka kiirelt raha saama. Tavapõldudelt läheb oder, nisu, raps ja tänavu ka uba kohe müüki,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles