Kutsehariduskeskuses alustas tulevikueriala

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜs Türi Vesi kaheksa aastat reoveeoperaatorina töötanud Uno Kori on üks neist, kes asus õppima Järvamaa kutsehariduskeskuses avatud veekäitlusoperaatori erialal.
OÜs Türi Vesi kaheksa aastat reoveeoperaatorina töötanud Uno Kori on üks neist, kes asus õppima Järvamaa kutsehariduskeskuses avatud veekäitlusoperaatori erialal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esimest korda Eestis asusid 25 õpilast omandama Järvamaa Kutsehariduskeskuses tulevikueriala – veekäitlusoperaatori kutset.

Ühiskond väärtustab üha enam puhast joogivett ja keskkonda ning oskab hinnata inimesi, kellest see oleneb. Reedel alustas Järvamaa kutsehariduskeskuses õpet 25 veekäitlusoperaatorit. Kooli juhtivõpetaja Ivar Kohjus sõnas, et alustava tulevikueriala omandamiseks on parim aeg. „Veekäitlusoperaatori kutseõppe avamiseks valmistusime kolm aastat. See on väga paljude osapoolte koostöövili, mille ajendiks on vastutustunne inimeste tervise ja keskkonna ees,” kinnitas ta.

Ka Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) tegevdirektor Vahur Tarkmees oli seda meelt, et tulevikuerialal ei lõpe tööpõld iial. „Eelkõige veekäitlusoperaatorite teadmistest ja oskustest oleneb  nii joogivee kui heitvee ohutus. Vee-ettevõtted on haritud operaatoritest tundnud kogu aeg suurt puudust,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles