Riik hakkab toetama ka mittekodanikest Tšernobõli katastroofi likvideerijaid

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšernobõli tsoon
Tšernobõli tsoon Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valitsus kiitis täna heaks ja saadab parlamendile arutamiseks sotsiaalhoolekande seaduse muudatuse, millega kehtestatakse Tšernobõli katastroofi likvideerijate 230-eurone sotsiaaltoetus mittekodanikele. Samuti tõstetakse okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse muudatusega represseeritu toetust 192-lt eurolt 230 euroni.

„See on märgilise tähendusega otsus, millega likvideeritakse ebaõiglus Tšernobõli tuumakatastroofi  piirkonda omal ajal sunniviisiliselt saadetud ja täna kodakondsust mitte omavate Eestimaa elanike suhtes,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

„Määratlemata kodakondsusega inimestele, kes osalesid  tuumakatastroofi likvideerimisel ning saadeti sinna Eestist, hakatakse sotsiaalhoolekande seaduse alusel  maksma tervise taastamise kulude katmiseks  sotsiaaltoetust 230 eurot,“ täpsustas Ratas. „See muudatus puudutab ligi 1400 inimest.“

Õigusvastaselt represseeritud Eesti kodanikele ja Eesti kodanikele, kes  saadeti sunniviisiliselt tuumakatastroofi piirkonda katastroofi tagajärgede likvideerimiseks tõstetakse represseeritu toetust seniselt 192-lt eurolt samuti 230 euroni. Eestist saadeti Tšernobõli katastroofipiirkonda enam kui 4500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles